Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


M9 Beretta

2012.10.12

 Heló mindenki. Alig pár perce tettem ki a képeket a Colt 1911-esemről.
Azt egyenlőre még egy sikersztorinak képzelem ami összejöhet jóra, de most akkor megmutatom, milyen ha valami rosszul sül el. :D

  Ez a project ami olyan rosszul sült el egy M9-es Beratta lett volna, dehát, na de lássuk mi lett az eredmény.

Nagy örömmel fogtam bele a pisztolyba, amikor megszereztem pár tervrajzot egy ismerősömtől, aki ezeknek a megszállotja (hozzám hasonlóan) Nem voltak túl pontosak, még csak méretezni sem volt idelye a kedves rajzolónak, még egy méretarányt sem adott meg. Így hát itt jött elő az első baj. Mivel nem voltak pontos méreteim, próbáltam nagyjából belőni, hogy mekkora. Ehhez egy barátom Glock 17-esét (Airsoft) használtam, mivel egy méretfotóm volt a kettőhöz, amin egymás mellett lerajzolva láttam a kettőt. [A méretfotó elnevezés ne tévesszen meg senkit, méretezve nem volt, csak a kettő "méretét" hasonlítja össze] Miután ez megvolt végre alkezdhettem a makettet. 3 nap alatt odáig eljutottam, hogy a markolaton má a finomhangolásokat végeztem, amikor jött az első hiba. Kedves kis unokatestvérem sikerrel az asztal teljes tartalmával (egy korábbi Makarov makettem) együtt a szoba másik végébe röpítette a fegyvert. Ez persze a frissen ragasztott szánnak és a tárnak nem nagyon tetszet, et utóbbi a szekrény mögött eltűnt, de a szán még menthető volt. A markolat is úgy-ahogy megúszta.

A következő hiba már akkor ütött ba mikor össze akartam rakni. A rugók, amik abból a célból voltak rajta, akárcsak egy eredeti fegyveren, hogy előretolják a szánt, Sajnos túl erősnek bizonyultak ennek a fajta ragasztónak és a szán eleje leszakadt. Azután már nem tudtam mkiszépíteni, ezért most egyenlőre pihentetem a projectet, de egyszer még befejezem (Remélem)

 

2012-10-12-14.39.12.jpg
A markolat, mostani kinézetében. Nem teljes de elmegy.